Lite Smått och Gott från Dannie

Jag tänker inte börja med, att det var ett tag sen sist, eller nämna hur dåliga vi e på att skriva:P utan i stället börja med hur fantastiskt det är att vi har en gemensam blogg som vi forstätter att skriva i. Hur många fd. gymnasieklasser har det?  

Så vad har Dannie haft för sig sen förra gången hon skrev ett inlägg.... en hel del. Sen årskiftet så har jag åkt rena bergodalbanan. Det började ju med att jag sa upp mitt älskade jobb på hemmakväll för att ge mig ut på nya äventyr och börja jobba på Pernillas företag. Det blev resande med föreläsningar och kontorsarbete i Ängelholm. Vid samma period flyttade också jag och Johannez från vår 1:a på 25kvm till en 2:a på 70kvm. Något vi inte ångrar=) Vårt tv-rum är ju som den förra lägenheten hehe.  Men under denna tiden var det ju somsakt väldigt mycket nytt på väldigt kort tid och jag som alltid ska vara så positiv lyssnade inte på min egen kropp utan allt skulle bli sååå bra. Så till slut gick jag in i väggen som de brukar säga. Men det blev också min räddning. För det gjorde att jag började fundera på vad det är som jag verkligen vill göra. Jag ändrade också min anställning hos pernilla och tog bort kontorsarbetet och började föreläsa på en gymnasieskola i Helsingborg. Vad är det då jag föreläser om? Jo mycket av det gjorde pernilla med oss. Och det är verktyg som ungdomarna kan använda för att lyfta och motivera sig själva samt tillsammans som grupp. Så jag föreläser om vision, kroppsspråk, status, genusperspektiv, feedback, värdeord m.m och det är ett jobb som ger väldigt mycket men jag får också otroligt mycket tillbaka. 
                                            Jag började också plugga om konflikthantering och umgicks super mycket med min familj vare sig de ville eller inte:P Kände strax innan sommaren att jag nog inte vill jobba med föreläsningarna... det kändes inte rätt på något sätt... och varför vet jag fortfarande inte men det kan ju bero på många saker. Och är det något som jag har lärt mig under det senaste året så är det verkligen så att det ända vi kan påverka är oss själva... och livet blir vad du gör det till. Men det innebär inte att du inte ska lyssna på hur du verkligen känner. och känns något fel så måste man ta reda på varför och göra en förändring annars slutar det oftast inte så bra.  Men jag ska forstätta att föreläsa på gymnasie skolan till hösten som det ser ut nu. Jag känner att jag måste ge det en chans till... första halvåret var ju så mycket nytt att jag inte riktigt han med. Så jag börjar väl om två månader igen och det ska faktiskt bli kul. Och jag har bestämt mig för att jag ska ha super kul och lära mig en massa massa.
                                     Jag har också börjat jobba på hemmakväll igen... saknade stället så mycket... och så ska jag om några veckor börja plugga pedagogik... jag har ju alltid varit så nyfiken på det ämnet. Sen kommer jag även pyssla en hel del med min musik och ska troligtvis nästa vecka börja spela in lite låtar som jag sen kommer lägga ut på min hemsida... började ju skriva mycket musik när jag var runt tio så det har ju blivit en del och det gör ingen nytta i min låda. Sen skriver jag även en del nu. För det är det som jag verkligen vill göra. Jag vill skriva och bli författare... det är inte så många som vet det. Men nu vet ni:P det är något som jag har velat göra så länge jag kan minnas men inte riktigt tagit på så stort allvar. Men nu är det slut på tramset. Vi måste våga här i livet. Vi måste våga leva... och ha kul under tiden... annars blir det inget rolgit liv

Jag och Johannez har det nu bra... även vår relation har gått genom en hel del men vi har det bra nu och forstätter att gå frammåt. Vi bor tillsammans med vår lilla bebis. Råttis heter han. Råttis är en blandning av katt/råtta/kossa/hund/bebis han är väldigt speciell och väldigt älskad av oss alla. Jag vet inte vad jag skulle göra utan honom
I dag ska jag träffa elaine vilket jag ser fram mot och förra veckan var christa här=) så nu saknar jag resten av er ännu mer jag hoppas verkligen att vi ses snart igen


TRÄFFEN ?
Vad säger ni om att vi träffas i halmstad hemma hos mig. Jag har en stor lägenhet och det känns som att halmstad ligger lite i mitten.
 

Ta hand om er mina älskade musar

                                           
                                                Råttis                                                               Jag innan jobbet:P


                                 Tavlan nedan målade jag när jag var tretton och fem år senare upptäckte jag att 
                                              att det är ju Johannez som jag då bara hade känt i två år:P                                                    

                                                          

Ölandshälsning från S och CParty party !!

Jansson säger hej... & lite till!

Alltså fy vad jag har varit dålig på det här med att blogga här! Och läsa vår fina blogg också... har jag varit mycket kass på.
Men nu kom jag in här och läst en massa om vad ni har för er. Och börjar minnas tillbaka på våra tre underbara år! Och jag håller med att vi måste ses, helst innan jul - för sen åker jag ut i den vida världen igen!

Så vad har då lilla jansson gjort, eller sladder, frälsaren, sexy smeagol eller vad ni nu vill kalla mig!?!? =)

Som ni vet var ju jag, Rolfsson och min kusin i underbara australien i tre månader förra året, kom hem i maj förra året då. Sommaren spenderades mest i skåneland, men när hösten kom flyttade jag till cykel staden uppsala för att gå bibelskola.
Och hjälp vilket galet år jag haft! Fått galna vänner, cyklat som aldrig förr, tappat grejer som aldrig förr, fått en flaska med närmare tusen kroner i mynt i fr¨ån en hemlig beundrare kanske?!? ;), japp galet, lekt kidnappare, lärt mig en massa om bibeln, fått massa bra kunskap, levt ett crazy kombo liv i en underbar lägenhet, där vi dansa loss. Haft massa underbara bibelskole fester, allt från "Whos behind the mask" till hippie tema!  Och sen jobbade jag ju i en billig shampo tandkrämsbutik, där vi även sålde spelande ljus, ja det ni! ;)
Men hjälp vad fort året gick!!! Och nu är det sommar igen, och jag har flyttat tillbaka till skåneland.
Hösten blir nog så att jag och min förre detta kombo Caroline ( ja alltså kombo är ju då, ett annat ord för sambo, kompisar som bor tillsammans, kombo! ;) nu kanske ni har lärt er ett nytt ord, är det inte hajk så är det kombo! Bra!

Oj ja tillbaka till ämnet vi ska nog till Norge en sväng och rensa fisk! uch vill jag detta egentligen. Ja innerst inne när jag tänker på pengarna. För det behövs. Har levt ett fattigt studentliv i uppsala, så dax för lite pengar igen kanske.
Och pengarna behövs för  i februari blir det Roadtrip i Usa! Äntligen ska jag få komma till detta underbara land! Min bibelskole kompis Abe, bor i Usa,ohio. Bra med kompisar som bor utomlands ;) Nej men så därför har nu jag, carro och abe bestämt att vi ska åka ut på äventyr i Usa. Men resandet börjar nog redan i Januari, var det blir får vi se.
Sen stannar vi nog i USa ett par månader, två tre kanske.. Men ja det ska bli galet kul att bila runt i Amerika!
Ja menar vår roadtrip var ju så underbart kul!

Jag och mina blivande roadtrips vänner (hippie)


Och nej jag röker endast läppstift! ;)


Och sången ligger mig fortfarande varmt i hjärtat, var med i lovsångsteamet på bibelskolan, så sjunga har jag fått göra mycket, vilket är underbart. Jag försöker lära mig spela gitarr också. Inte det lättaste, men lite kan jag allt, haha!

Hjälp vad länge sen vi sågs nu klassen, måste få se er snart, så att jag inte glömmer allt skoj vi har gjort!
Ha det nu så bra alla, och ja nu ses vi snart, många tusen pussar från Jansson!

Som sagt vi har många finna minnen!


Och nej jag har inget körtkort ännu... jag har full upp med....

Alla mina kära vänner...

vad roligt att ni fortfarande är på bloggen !! Tack Sandra för uppmaningen om att "ta er i kragen" för att inte glömma varandra...

Jag gläds över att få se hur bra det går för "de mina"  ute i världen - hela tiden. Roligt!
Jag vill passa på att sända ett litet Grattis till "mamma Maud"  också , i efterskott, eftersom jag nu såg att hon fyllt hela 50 år!! Hoppas att du fick en fin dag!

Hur ser Ankis liv ut nu då? Tja - efter ett par tunga år på Musikal (som ni ju vet) har detta året varit HELT FANTASTISKT BRA! Vi fick en ny dramalärare - Christina Lindsmyr ( som några av er träffat när de var runt på studiebesök i västra Götaland i höstas). Det gav skjuts på programmet igen. Till jul tog vår musiklärare Adriana tjänstledigt (och hn har nu även slutat sin tjänst), och redan i december kom istället Anna Lovdal in som musiklärare. Det blev ett bra team på karaktärsämnessidan och det har känts att jag har börjat kunna återgå till världens roligaste ämnen : SETT MED MINA ÖGON ALLTSÅ!!= svenska och historia.
Som ni säkert vet så slutade Stefan som rektor till jullovet och Maria Kristensson fick tjänsten. Det känns som att det blivit mer fart igen på skolan.

Privat rullar livet på , ganska långsamt denna sommar. Förra året var ett rent helvete, bokstavligt talat, då vi hade två tragiska dödsfall i vår närhet ( min kusin och Bosses bror) , samt att flera par av de vi umgås (umgicks!) med gick isär och blev ovänner... Käckt  år ...! Det har tagit på krafterna kan jag lova, och jag har haft lite svårt att hitta farten igen efter allt. Men det kommer väl , det med.

Tänk - nu är det snart skolstart igen... ojojojoj - och jag ska bli mentor för ETTOR igen. Alltså - vad tiden går. Nu har jag släppt ut tre treor på raken. Först ni , sen 0508, och sen den klass jag fick redan som ettor, 0609. Och nu är det dags att börja om med nya "barn". Man kan undra - vilka individer gömmer sig bakom namnen på klasslistan? Kommer de att bli en ny go´ musikalklass - precis som ni andra blivit? Troligen.

Men ni ska ändå veta - att MUSIKAL 0407 - för alltid finns kvar i mitt hjärta.  Så - 1) var rädda om er ute i världen,  2) kom och hälsa på oss på Apelryd och 3) skicka gärna en inbjudan när ni ska ha er reunion så man i alla fall kan få chansen att få komma och ge alla en kram.

Tills dess - Många goa´ kramar till ER ALLA!!!

What a life

Hejsan alla vänner!!! Blir så himla glad att det e lite rörelse här igen. Fantastiskt!!!Lite snabbt. Allt på Mallorca går fantastiskt. Slut pratat om det. Nu bestämmer Niklas Musco att reunion ska ske denna vintern annars jävlar. Och tycker vi börjar planera nu. Så för alla som är ute i världen nör kommer ni hem? jag kommer hem i slutet av oktober....Vet om att jag får ta mig tid när datum bestäms, för tänker fan inte missa en reunion till. Uppfattat!!!! Sandra tänkte på en sak vi har bara 2år kvar innan vårat vad går ut. Hoppas du minns vilket: En tanke till alla min klasskamrater: Tänk om vi inte hade kommit in.? tusen pussar

time flies...

Hej kära mus-vänner :)

Herre vad tiden rinner iväg...och hjälp vad längesen det var jag satte spår i vår vackra blogg...dax på nytt!

Ett år har gått sen början på nytt kapitel och jag kan ärligt säga att jag trivs väldigt bra med både Göteborg som stad och Performing Arts School. Faktum är att jag längtar tillbaka en smula med undantag för rädslan att bryta både armar och ben när ämnet "Akrobatik" tillkommer :S Lyckligtvis har jag hittills hållit mig borta från skador och sjukdomar, endast fortsatt problematik med benhinnorna (som jag vid detta laget lärt mig leva med) och en mindre ljumskeskada. Jag har aldrig tränat så hårt så det är då inte speciellt konstigt att kroppen säger ifrån ibland. För övrigt ligger immunförsvaret på topp !

Nu i sommar håller jag mestadels till i mina småländska skogar och vikarierar som assistent och fritidspedagog några veckor. Jag har även ett sångjobb på bröllop i augusti och utöver det försöker jag njuta av ledigheten medans jag kan. Jag hoppas bara att solen kan komma sig för att återbesöka vårt sommarsverige snart igen. Det är jag väl inte ensam om att tycka?

Jag tycker definitvit vi bör överväga en liten reuinon snart...ni vet, prata minnen, lira med en gura framför en lägereld och kramas en hel natt... Ni är saknade ska ni veta. Hoppas allt är bra med er alla och att vi snarast kan ses allihop...
Om ni besöker Götet framöver så tveka inte att slå en pling. Min dörr står alltid öppen för er!

Massa STORA kramar
från Christa


Long time no see

Hej kära vänner! Jag får väl göra en liten uppdatering här jag också :)

För en veckas sen blev jag stadsbo här i Borås. Det var nämligen så att mina föräldrar gick isär i julas så nu är huset i Länghem sålt och färdigstädat. Jag, mamma och syster bor nu i en fyra på norrmalm så jag håller på att försöka vänja mig vid alla "stadsljud" och cykelvägar och nya ställen :P men det börjar ljusna och hela familjen går in i en nya fas i livet som jag tror kommer bli bekväm och bra till slut. Hela våren har varit lite tung och jag har tappat motivation och bara velat dra täcket över huvudet och inte vara med om dans- och körrep och all prestation längre, men som tur var har jag haft min Micha och alla andra vänner som i alla fall gjort att jag härdat ut, och ser nu fram emot hösten och tvåan på wendelsberg efter ett tags uppehåll i sommar. I sommar jobbar jag återigen på djurparken så titta gärna in om ni har vägarna förbi :)

Hoppas ni har en fin sommar och att vi ses snart igen!!

"...det var alldeles för längesen vi sågs"

Många Kramar från Julia

En kortiss..

Klockan e rätt mkt.. typ halv tolv så ja borde vara i säng med tanka på jobb imorrn. Men jag kunde inte låta bli att skriva ett litet inlägg efter Sandras "utskällning" (bra där Sandra!)
Vill egentligen bara säga att jag och Linnéa faktiskt hittade på nåt spännande för ett par månader sen. Vi åkte jorden runt till Thailand!!! Reste runder i thai-landet, Laos, nästan Kambodja (Var vid gränsen..en lång å läskig historia) & en snabbis nere i Malaysia.
Hade det verkligen helt underbart!! Så nu lever man på det ett tag.

Puss & God natt till Er alla!!!

//Vickan & Linnéa hälsar (säkert =)))


RSS 2.0